شناسایی منبع کالای قاچاق مهمتر از شناسایی در بازار است
فخاری گفت: همانطور که ورود کالای قاچاق اقتصاد را تهدید میکند خروج کالاهای اساسی نیز آسیب جبران ناپذیری به بستر تولید میزند
علیرضا فخاری استاندار تهران در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با بیان این مطلب که در کار مبارزه با قاچاق باید عملگرا باشیم، گفت: موضوع کار مبارزه با قاچاق نیاز به تفسیر و تبیین ندارد، ابعاد کار استخراج شده و نقاط حساس و کلیدی آن مشخص است.
ستاندار تهران با اشاره به اهمیت حفظ بازار از ورود کالاهای بی اصالت قاچاق گفت:قاعدتا طرح ریزی برای مقابله با یکپدیده شوم از طریق دسترسی به آن بوجود میآید؛ لذا در گام نخست باید شناسایی کنیم کدام کالاها در معرض قاچاق قرار دارند، این کالاها شناسایی و برای رصد در اولویت قرار بگیرند.
وی در ادامه بیان داشت: کار ما شناسایی کالای قاچاق در بازار است، اما مهمتر از آن شناسایی منبع کالای قاچاق است که این مهم با رصد اطلاعاتی منسجم ممکن میشود.
فخاری افزود:قاچاق کالا در حوزههای مختلف، چون لوازم خانگی، مواد غذایی، آرایشی و … انجام میشود، ولی باید روشهای رصد از روشهای ساده گذشته تغییر کند، زیرا با روش گذشته فقط وقت و انرژی خود را هدر میدهیم.
استاندار تهران در ادامه بیان داشت: کالاهای قاچاق بصورت نامحسوس وارد بازار میشود و باید محل استقرار و انباشت نخست آن شناسایی شود. برای این کار لازم است همه دستگاهها اولویت کار خود را شناسایی مبادی قاچاق قرار داده و توان بیشتری را به آن اختصاص دهند.
فخاری با اشاره به ضربات و آسیبهایی که کالای قاچاق به بازار و تولیدکننده وارد میکند، گفت: کالای قاچاق با دو هدف وارد کشور میشود اول برای ناتوان نشان دادن مسئولان در کنترل بازار، دوم برای اینکه تراز اقتصادی کشور را با مشکل روبرو کند.
وی با بیان این مطلب که همانطور که ورود کالا به صورت قاچاق اقتصاد را تهدید میکند گفت:خروج کالاهای اساسی نظیر دام و طیور، سوخت و محصولات کشاورزی نیز آسیب جبران ناپذیری به بستر تولید میزند و باید در هر دو زمینه هوشیار عمل کنیم.
فخاری گفت:اگر در بازار شاهد توزیع محدود کالای ایرانی شدید بدانید این نشان دهنده توزیع و تزریق کالای قاچاق در بازار است.
استاندار تهران در ادامه از فراجا به عنوان پیشقراول مبارزه با قاچاق کالا یاد کرد و با تأکید بر تغییر شیوه برخورد با مقوله قاچاق، گفت: در صحنه عمل ابتدا باید استعداد خود را در نظر بگیریم سپس بجای بررسی بنگاههای خرد، سرنخ را پیدا کرده و به منشا اصلی توزیع کالای قاچاق برسیم.
وی در پایان از اعضای جلسه خواست تا در جلسات بجای ارائه آمار و گزارش، مشکلات و موانعی که در انجام ماموریتها با آن مواجه هستند را مطرح کرده تا نسبت به برطرف نمودن آن اقدام کنیم.
گفتنی است در این جلسه که با حضور سید مجید رضوی نماینده ویژه رئیس جمهور در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حجت الله مهدوی دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان و مدیران و روسای ادارات مربوط برگزار شد، رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سخنانی به مسائل و مشکلات موجود در این حوزه اشاره و بر لزوم اهتمام تمام دستگاههای اجرایی در امر مبارزه با قاچاق تاکید کرد.